Er was eens een Nederlander...

Om maar met de deur in huis te vallen: is het mogelijk om jullie show in één zin te vatten?

Hier alvast een poging: ‘Het cultuurverschil en de verschillende inzichten in goochelen worden samengevoegd tot één show.’
Vlamingen hebben namelijk een totaal andere gedachtengang dan Nederlanders. In deze show tillen we elkaar naar een nieuw en hoger niveau!

31 jaar meer levenservaring... Is er dan ook nog wat dat Piet jou heeft kunnen bijbrengen?

Hij heeft veel inzicht in alle nieuwe moderne trucs waar ik geen verstand van heb.

Welke persoonlijke eigenschappen maken het tot een 'Grensoverschrijdende show'?

De hoofdreden waarom we met elkaar in zee gaan, is dat we elk goed beseffen dat humor en inspelen op het publiek dé grote meerwaarde moet vormen in een goochelshow. Piet zijn spontane voorkomen, ambitie en enthousiasme vullen mijn creativiteit, doorzettingsvermogen en know-how dan ook perfect aan.

Wat is het gekste vlaamse woord dat je via piet leerde kennen?

‘Poepen’. Zonder twijfel.

Welk nederlands biertje moet heus niet onderdoen voor de zuiderburen?

Het Brabants biertje ‘La Trappe’ is mijn topfavoriet! Ik heb Piet trouwens nog van de illusie moeten ontdoen dat het wel degelijk géén Belgisch biertje is.

en een Belg...

Er was eens een Hasselaar en een oirschottenaar... Klinkt als het begin van een legendarische mop. Maar hoe en vooral waar hebben jullie paden elkaar plots weten te kruisen?

Ik kende Leo al een tijdje door zijn internationale bekendheid binnen de goochelwereld. Hij verkoopt namelijk zelfbedachte geheimen aan andere goochelaars. Maar ons eerste contact kwam er tijdens een goochelbijeenkomst dichtbij de grens van België-Nederland (lacht). Mijn mentor Jan Jacobs heeft me via de goochelclub aan Leo geïntroduceerd.

Wat krijgt het publiek zoal voorgeschoteld in jullie show?

Een flinke portie humor, sterke magie en mentalisme. Een leuke afwisseling tussen verbazing en gelach dus!

Wat is jouw grens?

7x Chouffe Nice (10° alcohol) was duidelijk mijn grens 😀

Waar hebben jullie samen al het hardst om gelachen?

Zonder het van tevoren te beseffen planden we de brainstorm- en trainingsdagen toevallig op de dagen dat Leo’s vrouw kookles heeft. Na het goochelen dus telkens lekker de voetjes onder tafel schuiven voor een topdiner! Maar helaas niet zonder gevolgen…
We zijn namelijk speciaal naar Amsterdam gereden om bij een kameraad van Leo onze maten te laten opmeten voor een driedelig kostuum. Bleek dat Leo ietsje te veel was bijgekomen om het gilet nog te doen passen. Dan maar een tweedelig kostuum. 🙂

Wie heeft de grootste mond?

Haha, Leo uiteraard! Een rasechte Nederlander kan je daarin moeilijk verslaan 😉

Om af te sluiten: haal je beste Nederlandermop eens uit de kast!

(…) *Piet denkt diep na over een publiceerbare mop*

Een Nederlander wil zijn naam laten veranderen. “Maar waarom?” luidt de vraag op het gemeentehuis. “Ik heb gisteren een doos visitekaartjes gevonden!”